Gondolat-
ébresztő
gondolatok

Jim Rohn idézetek

Siker-képlet

Önmotiváló idézetek

Személyiség-
fejlesztés

KIYOSAKI

Wellness
a jövő
megatrendje

Aforizmák

Nagy átverés

Donald Trump idézetek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robert
 
K I Y O S A K I

I D É Z E T E K

 

A leggazdagabb emberek hálózatok után kutatnak, és a sajátjaikat hozzák létre, a többiek pedig, állást keresnek maguknak.


Sokan a világ legerőteljesebb hatástöbbszöröző eszközét, az elméjüket, arra használják, hogy szegénnyé tegye őket. Nem így kell használni ezt az erőt. Ez visszaélés vele. Ahányszor csak azt mondod: Nem engedhetem meg magamnak. Nem tudom megtenni! A befektetés kockázatos, vagy Sosem leszek gazdag. - önmagad ellen fordítod e nagy erejű hatástöbbszörözési formát.


A vesztesek nem engedik meg maguknak, hogy veszítsenek, és gyakran mindenáron kerülik a vesztést. Sok vesztes kizárólag biztos dolgokra fogad... olyanokra, mint a munkahelyi biztonság, biztos fizetés, a garantált nyugdíj és a bankszámlája kamatai. A vesztesek azért vesztenek, a nyertesek meg azért nyernek, mert utóbbiak tudják, hogy a vesztés a nyerés része.


Aki pénzért dolgozik, nehezen gazdagszik meg. Ha igazán gazdag akarsz lenni, tanulj meg eszközöket építeni, venni, vagy teremteni. Fizetésemelésért dolgozni nagyon kockázatos.


Ha az idődet egy bolond győzködésére fecséreled, akkor egy bolondból kettőt csinálsz.


A szegényeket, a gazdagokat és a középosztályt a különféle hatástöbbszörözési formák különböztetik meg egymástól. A gazdagok azért gazdagabbak, mert másféle hatástöbbszörözőt használnak, és többet használják.


A legtöbb ember a szegénységre készít tervet. Ezért állítják oly sokan, hogy: "Ha nyugdíjba megyek, kevesebb lesz a jövedelmem." Ezzel azt mondják: "Az a tervem, hogy egész életemben keményen fogok dolgozni, azután pedig majd szegényebb leszek, amikor nyugdíjba megyek." Ez a terv az ipari korban még megfelelt, de az információ korában már igencsak gyengének számít.


Ahogyan az emberek 5000 évvel ezelőtt a szél erejét fogták vitorlákba hajóikon, ma is számos, különböző, minket segítő hatástöbbszöröző forma között válogathatunk. A hatástöbbszörözési lehetőségek száma végtelenre gyarapszok, amint megértjük a hatástöbbszörözés elvét, és elkezdjük keresni annak különféle formáit.


Az iskolában azt megtanítják az embernek, hogyan kell a pénzért megdolgoznia. Azt viszont már nem mondják el, hogyan kell a pénzt megdolgoztatnia.

A legtöbben úgy tanultunk meg biciklizni, hogy jó néhányszor leestünk a bicikliről. Úgy tanultunk meg járni, hogy jó néhányszor elestünk. Azután beírattak az iskolába, ahol azt tanították, hogy nem szabad elesni. Azt tanították, hogy aki elesik, az buta.


Ha három madár ül egy kerítésen, és kettő elhatározza, hogy elrepül, hány madár marad a kerítésen? A válasz: Három. A tanulság: Attól, hogy elhatározol valamit, még nem teszed meg.


Csupán azt akarom mondani, a sikerhez néha az kell, hogy megtanuljuk nem megtenni, amiről azt tanították, hogy kell. Ha sikeresebb akarsz lenni, figyeld meg mit csinálnak a gyerekek, és utánozd őket! Nekem többek között meg kellett tanulnom legyőzni a hibázástól, a kudarctól és a zavartól való félelmemet. A legtöbb kisgyerek ezt magától tudja, de aztán az iskolában megtanítják nekik, hogy ne tegyék.


Társadalmi-gazdasági helyzetünket az életben az határozza meg, mit tartunk okosnak és mit kockázatosnak.


A meggazdagodás a megfelelő gondolkodásbeli hozzáállással,
a megfelelő szavakkal és a megfelelő tervvel kezdődik. Ha ez megvan, akkor a gyakorlati lépések már könnyűek.


Dávid azért találkozott Góliáttal, hogy találkozhasson a saját magában élő óriással. Mindnyájunkban él egy Dávid és egy Góliát. Sokan azért sikertelenek az életben, mert megfutamodnak, amikor Góliáttal találkoznak. Góliát nélkül Dávid soha nem nőhette volna ki magát óriássá.


A hatástöbbszörözéssel az a probléma, hogy dolgozhat az érdekedben, de ellened is. Ha fiatalon és gazdagon szeretnél visszavonulni, az első dolog, amit tenned kell, hogy arra használod elméd erejét, hogy gazdaggá tegyen téged.


A szegények szegény szavakat használnak, és ezek a szavak okozzák a szegénységüket. Szavaik testet öltenek. Ha magadévá teszed a gazdagok kifejezéseit és gondolkodásmódját, nem lesz nehéz fiatalon és gazdagon visszavonulni.


A meggazdagodásnak nagyon sokféle módja van... de csak néhány személyes oka lehet annak, hogy miért akar valaki meggazdagodni. Találjuk meg a miértünket, azután megtaláljuk a hogyanunkat is.


A szenvedély energiát visz az életbe. Ha meg akarsz valamit szerezni, gondold végig; miért szereted, amit akarsz, és miért gyűlölöd, hogy nem a tiéd, amit meg akarsz kapni. Ha ezt a két gondolatot egyesíted, lesz elegendő energiád, hogy felállj a székről, elindulj, és megszerezd magadnak azt, amire vágysz.


A pénz nem boldogít. Ebben van némi igazság. De a pénzen megvehetem magamnak az időt, hogy azt tegyem, amit szeretek, és megfizessek másokat, hogy megtegyék azt, amit gyűlölök.


A szegényeknek és a középosztálybelieknek nehéz dolguk van, ha meg akarnak gazdagodni, mert a saját pénzüket akarják hozzáfelhasználni. Aki meg akar gazdagodni, annak tudnia kell, hogyan gazdagodhat meg más pénzéből... és nem a sajátjából.

A világon a legfontosabb szó a cash-flow. A második legfontosabb szó a hatástöbbszörözés.


A pénzügyi hatástöbbszörözés az az előny, amit a gazdagok élveznek a szegényekkel és a középosztállyal szemben. A pénzügyi hatástöbbszörözés révén lesznek a gazdagok egyre gazdagabbak. Kim és én a hatástöbbszörözésnek, nem pedig a kemény munkának köszönhettük, hogy korán nyugdíjba mehettünk.


Az egyik ok, amiért a középosztály és a szegények többet dolgoznak, évekkel tovább dolgoznak, küszködve fizetik vissza adósságaikat, és több adót fizetnek, hogy hiányzik nekik a hatástöbbszörözés egy nagyon lényeges formája, mégpedig a pénzügyi képzettség, mint hatástöbbszöröző erő.


Aki több hatástöbbszörözőt használ, uralja azt, aki kevesebbet.


Ha gazdag akarsz lenni, és lépést akarsz tartani a gazdagokkal, meg kell értened a hatástöbbszörözés erejét.


Akik nem tanulják meg használni az újabb és újabb hatástöbbszöröző eszközöket, anyagilag lemaradnak, vagy egyre többet dolgoznak, hogy szinten tudják tartani magukat.


Ma több árut és vagyon tudunk megmozgatni egyetlen mozdulatunkkal - azáltal, hogy ujjunkkal egyszerűen csak megnyomjuk a számítógép egerének gombját -, mint amire a világ bármely tengerjáró hajója valaha is képes volt.


A legtöbb ember egyszerűen azért nem gazdagszik meg gyorsabban, mert a saját pénzét (bankbetétjét), valamint saját idejét és munkáját (biztos állás) használja; nem úgy, mint a gazdagok, akik éppen ezt teszik meg hatástöbbszörözőjüknek, és ennek segítségével veszik meg, illetve hozzák létre az őket gazdaggá tevő eszközöket.


A szabadidő alkalmas hatástöbbszörözésre. Sokakat ismerek, akik ráérő idejükben tv-t néznek, vagy vásárolgatnak. Számos ismerősöm a szabadidejében gazdagodott meg, nem a munkája során.


Akik csupán szorgalmasan dolgoznak, azok korlátozottan használják a hatástöbbszörözést. Ha fizikailag sokat dolgozol, és mégsem jutsz egyről a kettőre anyagilag, bizonyára valaki más használ fel téged saját hatástöbbszörözésére.


A gazdagok egyre több és több hatástöbbszörözőt használnak, ezért lesznek egyre gazdagabbak. A szegények és középosztálybeliek egy idő után nem használnak hatástöbbszöröző eszközt. A pont, ahol abbahagyjuk a hatástöbbszörözést, meghatározza pénzügyi helyünket az életben.


Egy egyetemi diploma nem jogosít fel arra, hogy abbahagyd a tanulást, vagy hogy ne növeld tovább hatástöbbszörözőid számát. A bankban lévő egy millió dollár sem jogosít fel erre. Ha abbahagyod a tanulást, a pénzed hamarosan valaki másé lesz, aki tovább tanult. Azé lesz a pénz, aki rájött, hogy az igazi hatástöbbszörözés annyit tesz, képesek vagyunk folyamatosan egyre többet tenni, egyre kevesebb erőfeszítéssel.


Manapság akadnak gimnazista srácok, akik dollármilliókért adják el cégeiket, és úgy mennek nyugdíjba, hogy soha nem volt állásuk, egyszerűen azért, mert a hatástöbbszörözés más formáját használták, mint a szüleik. Ugyanakkor vannak a népességrobbanás nemzedékének képviselői között olyanok, akiknek vissza kell ülniük az iskolapadba továbbtanulni, hogy megtarthassák az állásukat.


A sors iróniája, hogy azok az emberek, akik nem hajlandók törni a fejüket, hogyan tehetnek egyre többet egyre kevesebb erőfeszítéssel, gyakran egyre többet dolgoznak egyre kevesebbért.


Sokan csak abban gondolkodnak, hogy mi okos, és mi kockázatos. A pénzügyileg intelligens ember azonban a kockázattal, illetve a jutalommal számol.


Vedd le a szemellenzőt! Mindenki le tudja venni a szemellenzőt egy napra. A kérdés az, le tudja-e venni évekre? Aki igen, az egyre gazdagabb lesz.


Tudnunk kell, hogy elménk a legerősebb hatástöbbszöröző eszköz.. A legtöbb esetben valósággá válik, amit igaznak hiszünk.


Amit igaznak gondolsz, az a valóságod.


Meggazdagodhattok szerencsével is, ezzel meg az a baj, hogy akkor inkább a szerencsében bíztok, nem az intelligenciátokban, ha nagyobb gazdagságot szeretnétek.


A kisvállalkozók és a nagy cégek tulajdonosai között tehát az az egyik alapvető különbség, hogy a kisvállalkozó személyesen szolgálja az embereket, míg a nagy cég tulajdonosa egy rendszert használ, amellyel a lehető legtöbb embert tudja kiszolgálni.


A legdrágább tanács az ingyenes tanács. Azon barátaid és rokonaid tanácsa, akik nem gazdagok, és nincsenek terveik a meggazdagodásra.


Sok nagyon gazdag ember a szabadidejében gazdagodott meg. Ha tehát állásban vagy, mert pénzügyi kötelezettségeid vannak, tartsd meg az állásodat, de használd ki jobban a szabadidődet. Mialatt a barátaid golfoznak, horgásznak, sportközvetítéseket néznek a tv-ben, elkezdheted részidős vállalkozásodat.


Ha gyorsan akarsz meggazdagodni, nyitottnak kell lenned az új elképzelések iránt, és meg kell tudnod ragadni a jelenlegi képességeidnél nagyobb lehetőségeket. Ehhez olyan valósággal kell rendelkezned, amely alakítható, kiterjeszthető és gyorsan növelhető. Egy szegény ember valóságával, vagy olyan valósággal, a mely a hiányból és a korlátokból táplálkozik, lehetetlen meggazdagodni.


Vannak, akik olyannak látják a dolgokat, amilyenek, és azt kérdik, "Miért?" Én sosem volt dolgokat álmodok meg, és azt kérdem "Miért ne?"


Az az elme, amely gyorsan ki tudja terjeszteni valóságát, vagy környezetét, fontos hatástöbbszöröző. Valójában a legfontosabb hatástöbbszöröző lehet, különösen gyorsan változó világunkban.

FOLYTATÁS

 

 További KIYOSAKI gondolatokat olvashatsz ITT!

 

Ki is Robert KIYOSAKI?

 
 
 


Ha honlapunkról a barátaidat is tájékoztatod,
bizonyára hálásak lesznek Neked ezért.


Előnyök
A nagy
átverés
Trendek
Alkalmassági teszt
Siker-képlet
Jövedelemszerző
IQ teszt

 

Minden jog fenntartva! © VITALOR Bt. 2003 - 2010