Gazdagok észjárása


Érzelmi
intelligencia

Jólét IQ
teszt

Gazdagok észjárása

Wellness ipar

Önerőből jólétüket megteremtők TITKAI

Trendek

KIYOSAKI

Gondolat-
ébresztő
gondolatok

Siker-képlet

EQ
szokások

Bill Gates
törvényei

Aforizmák

Sikerrecept

Megváltozni vagy meghalni?

Kapcsolati
Marketing

A nagy ÁTVERÉS

 

Szeretne Ön is gazdag lenni? Képes-e már most is a gazdagok módján gondolkodni?

Bizonyára észrevette, hogy egyesek sokkal könnyebben tesznek szert jelentős vagyonra, mint mások.

Mi az, amivel ők rendelkeznek, vagy mit csinálnak, amire a többiek nem képesek, vagy nem hajlandók? Lehet, hogy nagyobb a szerencséjük, jó piaci érzékük van, vagy fáradhatatlanul, megszállottan képesek dolgozni?

Könnyen meglehet, hogy a fentiekből egyik sem jellemző rájuk. A pénzügyi pszichológusok szerint: optimista beállítottsággal rendelkeznek, magabiztosság jellemzi őket, és könnyen teremtenek kapcsolatot.

Nincs holtbiztos módszer arra, hogyan legyünk milliomosok. Figyelembe kell viszont venni, hogy a személyes tulajdonságok igenis befolyásolják, hogyan kezeljük a pénzünket. Amerikai kutatók megvizsgálták az emberek személyes jellemzőit, és rájöttek arra, hogy vannak embertípusok, amelyek rendszeresen jobbnak bizonyultak társaiknál a pénzszerzésben.

A gazdagok mentalitásának jellemzői:


A pohár félig tele van

A pénzügyi sikerekhez hangsúlyozottan szükséges a pozitív látásmód. A milliomos a nehézségek és az akadályok helyett mindig a lehetőségeket látja. Ez a tulajdonsága teszi lehetővé, hogy a biztos bukásnak tűnő helyzetekből kilépjen, és a remek kilátások felé induljon tovább. A teljes üzletvitelére átragad a pozitív tempó, és kritikátlan magával szemben, ha hibázik. Semminek és senkinek sem engedi meg, hogy eltántorítsa a fejébe vett útvonalon haladástól.

A lehetőségek megragadása

Minden lehetőséget - akár a hibásat is - megragad a milliomos típus. Az ilyen ember folyamatosan cselekszik. A gazdagok bármikor készek felfedezni, feltárni lehetőségeiket. A legtöbb ember ezzel szemben lebénul, ha cselekednie kell. Míg a milliomos kényelmetlenül érzi magát, ha nincs állandó döntési helyzetben, folyamatos keresésben, addig az emberek jelentős hányada a szituációkban a rosszat érzékeli, és azt veszi észre, ami nem működik.
Ha megkérdezünk egy milliomost arról, hogy mikor érdemes egy új vállalkozásba belekezdeni? Azonnal - hangzik a válaszuk.

Stratégiai tervvel készülés a jövőre

A milliomos sem ismeri jövője minden részletét, de néhány lépésével jó előre tisztában van. Úgy tűnik, mintha programozná saját élete folyását. - Nézzünk meg most egy példát! Kutatók vizsgálták a Yale Egyetem 1953-as évfolyamát, és azt tapasztalták, hogy a hallgatók 3 százaléka már az egyetem megkezdése előtt leírta pénzügyi céljait. 20 év után újra találkoztak az évfolyammal, és ugyanez a 3% nagyobb nettó vagyonnal rendelkezett, mint a többi 97%.

Tudatában lenni annak, hogy jogunk van a sok pénzhez

Ön hogyan viszonyul a pénzhez? Úgy véli, hogy nincsen elég belőle, és szégyellnie kell, ha netán az átlagembereknél többel rendelkezik? Ha azt gondolja, hogy a gazdagok arra törekednek, hogy másokat kihasználva szerezzenek meg minél nagyobb szeletet a tortából, akkor Ön nem rendelkezik az ő mentalitásukkal.

Aki negatívan viszonyul a pénzhez, vagy úgy érzi, nincs joga hozzá, az szegényként gondolkodik - vallják a kutatók. Ilyen hozzáállással más gazdagsággal kecsegtető emberi tulajdonságok is könnyen együtt veszhetnek. Azok, akik önerőből váltak milliomossá, méltónak érzik magukat a megszerzett vagyonra, és jogosnak tartják, hogy ők használják fel a pénzt.

Ismerni kell egyaránt a siker csúcsait és hullámvölgyeit

A "Milliomos a szomszédom" című sikerkönyv szerzője szerint a tipikus amerikai pénzmágnás kényes befektető, éves jövedelmének csak 15-20 százalékát hajlandó beruházni. Ugyanakkor a "pénzcsinálók" befektetési tranzakcióikban sokkal agresszívebben viselkednek, mint a "pénzt öröklő" vagyonosok. A nagy pénzcsinálók igénytelen és takarékos emberek. Minden dollárjukat maguk takarították meg, maguk gondozták, és figyelemmel követték, hogyan gyarapodik.

Az öröklött vagyon sokszor arra készteti az embereket, hogy üljenek a pénzükön. Aki maga szerzi vagyonát, az bizakodóbb befektetőnek bizonyul, és hajlandó vállalni a kockázatot a megfelelő nyereség érdekében.

A hibázás - sajátosan értelmezve - a tanulási folyamat szerves része, nem pedig, egy alkalom önmaguk ócsárolására, mint ahogyan a közfelfogás ezt tartja.

A sikeresek és gazdagok nagyon jól tudják azt, hogy az elkövetett hibáinkból sokkal többet tudunk tanulni, mint a sikereinkből. Hibázni nem bűn! - vallják ők. Az igazi bűn és szégyen az, ha a bukást követően a földön maradunk és nem kelünk fel, hogy tovább haladjunk az utunkon. Jelszavuk a következő: "Duplázd meg a hiba-rátádat!" A legsikeresebb emberek őszintén bevallják, hogy rengeteget hibáztak az életükben (nézzük csak meg Thomas EDISON példáját), és ezt egyáltalán nem bánják.

"A kudarc csupán egy módszer arra, hogyan tanuljunk meg valamit jól csinálni." (Marian WRIGHT EDELMAN)


A gazdagok egészségtudatos életmódot folytatnak. Meggyőződésük az, hogy "az egészség a legdrágább kincs egy olyan társadalomban, ahol a teljesítmény az igazi mérce."
Elmúlt már az az idő, amikor a pocakos, egyik kezében whisky-s poharat, a másikban pedig egy szivart tartó férfiember személye sugározta a tekintélyt, a hatalmat, és a gazdagságot.

Az amerikai gazdagok értesültek elsőként a marhahús-sültkrumpli-cola fogyasztás ártalmairól, és gyorsan át is váltottak a gyümölcs, zöldsaláta, rák és lazac fogyasztásra. A férfiak körében is egy karcsúbb, sudárabb alkat-ideál van kialakulóban, amely szinte kezd kötelezővé válni az elitebb körökben. Az elhízottság napjainkban közönséges dolognak számít, elmaradottságot, munkahelyszerzést nehezítő körülményt és primitívséget jelent. - vagy éppen, betegséget...


Meg kell találni a módját a kedvenc tevékenységünkkel való pénzszerzésnek!

A milliomos mentalitás egyetlen konkrét szakmához sem kötődik. Kinek-kinek a saját tehetsége, rátermettsége és szenvedélye szabja meg azt a tevékenységet, amivel a legtöbb haszonra tehet szert.

Nézzünk meg erre egy példát:
Tegyük fel, hogy ön tanár, aki szereti a munkáját. Milliomos beállítottságával nemcsak a szakmája, hanem a pénzszerzés iránt is elkötelezett. Esetleg nyelvtanárkét kiadhat több oktató kazettát, és ebből szerezhet magának vagyont. A saját szenvedélyünkkel kereshetjük a legkönnyebben a legtöbb pénzt - de le kell tennünk a garast a milliók megszerzése mellett.

"Mások által meghatározott és felügyelt munkakörben dolgozva gyakorlatilag lehetetlen, hogy az ember igazán sikeres legyen, és jómódban élhessen." (Seth GODIN)


Tanulságos olvasmányként tudom ajánlani a övetkező cikkeket:

Mit tudnak másként a gazdagok?
Shoaff úr SikerSTRATÉGIÁI.
Kész vagy-e milliomossá válni?
Napjaink önerőből jólétüket megteremtőinek gondosan őrzött TITKAI

A gazdagok egyik gondosan őrzött TITKA:

"Az adottságaikat kihasználva többféle képességet sajátítanak el, majd pedig, megtalálják maguknak azt a tevékenységet, amiben azokat jól megfizetik nekik."

  PÉNZÜGYI INTELLIGENCIÁVAL kapcsolatos további cikkekk olvashatók ITT!

A SZERENCSE szerintük a lehetőség felismerésének és az alkalom kihasználásának az érzéke. Mindenki életében egyaránt előfordulnak nehéz időszakok és remek lehetőségek. Aki nevetni képes önmagán amikor a padlóra kerül, azt követően pedig, megragadja az alkalmat, az fog boldogulni az életben.


További SIKERTITKOK ismerhetők meg

a
HIRLEVELEM-ből.

Kajárik Béla Facebook profilja


Ha honlapunkról a barátaidat is tájékoztatod,
bizonyára hálásak lesznek Neked ezért.


 

Minden jog fenntartva! © VITALOR Bt. 2003 - 2009
Adatvédelmi Nyilatkozat