Bill Gates törvényei

 

 

 

 

Nemrégiben a Microsoft elnök-vezérigazgatójának - Bill Gatesnek -, érettségiző diákok számára adott tanácsai láttak napvilágot. Így most azok, akiknek növekvő gyermekeik vannak, vagy lesznek, vagy akik szívesen emlékeznek vissza a középiskolás diákéveikre, itt van Gates 11 törvénye, segítségként a felnövekvő generáció számra, hogy minél eredményesebben sikerüljön hozzájárulniuk önmaguk, a közösségük és hazájuk fejlődéséhez:

1. sz. törvény: Az élet nem tisztességes - jó, ha ezt megszokod.

2. sz. törvény: Az élet nem törődik az önbecsüléseddel. A világ arra számít, hogy létrehozol valami, MÉG MIELŐTT jól éreznéd magadat.

3. sz. törvény: Nem fogsz mindjárt az érettségit követően évente 40 ezer dolláros jövedelemre szert tenni. Nem válsz egy szolgálati autóval és mobil telefonnal rendelkező elnökhelyettessé mindaddig, ameddig ki nem érdemled ezeket.

4. sz. törvény: Ha azt gondolod, hogy a tanárod szigorú, várd meg, míg megkapod az első főnöködet. Ő nem lesz ilyen kíméletes veled.

5. sz. törvény: A hamburgersütés nem megalázó dolog számodra. A nagyszüleidnek más szót jelentett a hamburgersütés, ők azt lehetőségnek hívták.

6. sz. törvény: Ha zavaros a helyzet körülötted, az nem a szüleid hibája. Jobb, ha nem panaszkodsz a saját baklövéseid miatt, hanem inkább tanulsz belőlük.

7. sz. törvény:
Mielőtt megszülettél, a szüleid nem voltak annyira unalmasak, mint jelenleg. Ők most azért ilyenek, mert nekik kell kifizetniük a számláidat, kitisztítaniuk a ruháidat, és végighallgatniuk azt, ahogyan dicséred önmagadat. Mielőtt megvédenéd a trópusi esőerdőket a szüleid generációjának élősködőitől jobb, ha előbb rendet teszel a saját szobádban.

8. sz. törvény: Az iskola eltüntetheti a nyertesek és vesztesek közötti különbséget, de az élet nem teszi meg ugyanezt. Némelyik iskolában nem adnak rossz osztályzatot, hanem helyette annyi lehetőséget kap a diák, amennyit csak akar, hogy megtalálja a jó választ. Ennek SEMMI KÖZE sincs az igazi életben tapasztaltakhoz.

9. sz. törvény: Az élet nincs tanévekre felosztva. Nincsenek nyári vakációk, és nagyon kevés munkatársad érdekelt abban, hogy segítsen majd magadra találnod. Minderre neked kell időt szánnod, hogy megcsináld.

10. sz. törvény: A televízió NEM az igazi életet mutatja be. A valóságban az embereknek ott kell hagyniuk a kávézókat, hogy elmenjenek dolgozni.

11. sz. törvény: Legyél kedves a különc csodabogarakhoz. Jó esélyed van rá, hogy előbb-utóbb valamelyiknek dolgozni fogsz.

Ismerd meg Bill Gates SikerTITKÁT !


Ha honlapunkról a barátaidat is tájékoztatod,
bizonyára hálásak lesznek Neked ezért. 

Minden jog fenntartva! © VITALOR Bt. 2003 - 2008
Adatvédelmi Nyilatkozat